Uw organisatie klaar voor de toekomst?

9789462200708-240x300
Digitalisering en overhead

Is uw organisatie klaar voor de toekomst? Heeft u zicht op de ontwikkelingen en trends die van belang zijn voor uw bedrijfsvoering en overhead? Op welke ict-ontwikkelingen speelt u in en op welke niet? Hoe prioriteert u deze beslissingen? En wat betekent dit voor het totale ict-budget? Heeft u de juiste organisatiestructuur? Wat betekent dit voor uw strategisch personeelsbeleid? Hoe ziet uw overhead en bedrijfsvoering er straks uit? Wie vervult de taken? De staf, de lijn of besteedt u het uit? En heeft u de juiste mensen voor het werk dat over enkele jaren gedaan moet worden?

Veel organisaties laten zich verrassen door de internetrevolutie

Wekelijks bericht de media over winkelketens die failliet gaan. En over grote ontslagrondes bij banken en verzekeringsmaatschappijen. Net als de ‘autorevolutie’ in de jaren ’70 zal de internetrevolutie het straatbeeld en onze organisaties volkomen veranderen. Deze ontwikkelingen zijn pas net begonnen. Dat komt doordat we ons lang aan oude gewoonten hebben vastgehouden. Dat geldt zeker ook voor de  bedrijfsvoering van publieke organisaties.

Routinematig werk verdwijnt. Creatief en ambachtelijk werk blijft. In het verleden hebben veel organisaties zich laten verassen. Beter is het om daarop te anticiperen. Wat betekent deze ontwikkeling voor mijn organisatie en mijn personeel? Kan ik hen nu alvast voorbereiden op de nieuwe eisen en kansen. Hobbel niet van reorganisatie naar reorganisatie. Daarmee verdwijnt de energie uit de organisatie. Maar ontwikkel uw organisatie en personeel voortdurend.

Agenda voor de toekomst

Dan moet u denken aan uw organisatiestructuur. Aan de taken en omvang van de bedrijfsvoering. Maar ook aan uw keuzes maakt omtrent ict-investeringen en uw strategische personeelsbeleid.

Zie ook:

http://www.publicpapersutrecht.nl/de-toekomst-van-het-management-volgens-mark-huijben-en-arno-geurtsen

http://boeken.blog.nl/leestips/management/2014/08/31/organisatie-van-de-toekomst-heeft-nauwelijks-overhead

http://overhead nodig managementsite

https://huijbenoverheadmanagement.nl/in-de-media/

https://huijbenoverheadmanagement.nl